Észak-Alföld régió

Vízparti strandok  Észak-Alföld régióban: Szabolcs,-Hajdú,-vagy Szolnok megyében az alábbi helyek közül válogathatsz.

Látóképi Víztározó tóHolt-Tisza
Leveleki-tóTisza
Sóstó-NyíregyházaTisza-tó

Látóképi víztározó tó

Debrecen-Látókép

Látóképi tófürdő – tűrhető

Jelenleg nem üzemel! Kihalt,elhanyagolt környék ,a meder fűvel benőtt. 2020.Július 04.

Leveleki víztározó tó

Levelek

A Leveleki tófürdő rendkívül népszerű a Kelet-Magyarországra látogató k között. Füves partja, wakeboard pályái, büféi sok embert csalnak ki a tópartra.

Vízparti strandok Észak-Alföld régió
Tóstrand , Vizisí és wakeboard centrum – Levelek (strand.hu)

Sóstó

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő

Nagyon kellemes környezet, tiszta a Tófürdő vize. Strandi büfék, melegvizes termál gyermek medence is helyet kapott a tófürfüdő területén.

100-rel tovább haladva a Csónakázó tóhoz jutunk,ahol csónak mellett vizibicikli is bérelhető, reális áron.

Tisza folyó

DombrádRakamazCigánd
IbrányTiszalökVásárosnamény
JándTiszapüspöki
SzolnokTivadar

Dombrád

A Tisza folyó felső szakaszán terül el, az egyik legszebb strand a Tiszán. Gyönyörű természetes , ősfás környezetben fekszik, lassan mélyülő homokos partja miatt ideális a kisgyermekes családok számára is.

A strandon úszómester felügyeli a biztonságot. Zuhanyzó, WC áll a látogatók rendelkezésére. Zárt parkoló várja a gépjárművel érkezőket.

Ibrány

Szép természetes, rendezett környezetben fekvő, homokos parti strand. Nyitva tartási időszak: június 04- szeptember 04
Nyitva tartás: H-V: 10:00-02:00 Belépődíj ára pár száz Ft.

A parton nincs , de a környéken pár büfé elégiti ki az enni- inni vágyók igényeit. Megközelítés: Kerékpárral a faluból, vagy autóval.

Jánd

Nyíregyházától 67 km-re található a Felső-Tiszai szakaszon.

Nagyméretű homokos strand, parti büfékkel.

Kelet Műemlék Kupa házigazdája, amely egy országos strandfocitorna. A nagy sikerű Tisza-party rendezvénynek is a jándi strand ad helyet minden évben.

Szolnok

A Tiszaliget végén egy, százötven méter hosszú homokos partszakaszon terül el szabad strand.

 Hétfőtől vasárnapig 10:00 – 20:00 között várják a fürödni vágyókat. Nyitvatartási időben vízimentő-szolgálat, csónak és motorcsónak, bójasor gondoskodik a fürdőzők biztonságáról.

Az öltözők és zuhanyzók mellett mosdót, valamint lábmosót is kialakítottak a területen, illetve egy büfé is helyet kapott a parton, ahol napernyők és homokos part várja a csobbanás szerelmeseit. A szabad strandra vezető lépcsőt a főiskola épülete mellett lehet megközelíteni.

Bójasor jelöli a százhúsz centiméter mély vizet, a belső jelzések a strand határát jelzik.

Az autóval érkező fürdőzők számára ingyenes parkolók állnak rendelkezésre. Kerékpárral és gyalogosan a gáton is elérhető a partszakasz. Napernyők és homokos part várja a strandolni vágyókat.

Játszótérrel és kutyás stranddal is bővül a szolnoki szabadstrand

A tervezett mobil úszó stég, amely feladat a vízbejutás megkönnyítése,  megoldja a strandra kajakkal, csónakokkal érkezők problémáját is, így a strand szolgáltatásai már a víz felől is elérhetőek lesznek. 

Fejlesztik az elektromos infrastruktúrát, hiszen a büfék, hangosítók, freewifi, valamint szaniter konténerek energiaellátásához elengedhetetlen annak megfelelő kiépítése, fejlesztése. /jnsz.hu/aktualis/2020/07/

Szolnokon, az élő Tiszán található a városban “Potya” néven ismert szabadstrand. Másik ismert elnevezése (a terület régebbi funkciójából adódóan) az “Ököritató”.

Megközelíthető: a Szolnok-Besenyszög útról a Tulipánnál (“Big Brother” Öcsi kocsmája) jobbra fordulva (Alcsi út) majd GPS-re hagyatkozva. Egy jó darabig betonozott út is van:))
A nagy árvizek óta nem olyan lapos a meder, mint régen, de azért továbbra is élvezhető (lásd: fénykép). A Tisza vizének minősége az ÁNTSZ szerint a nagyon alacsony (rekord közeli)vízállás ellenére is kitűnő.

Rakamaz

Tutajos Beach és Kemping– tűrhető

 Megközelíthetőség: Tokaj felől közelítve a 38-as útból a híd után jobbra letérve kell kis kanyargós utakon , a Tisza mentén haladva, gyönyörű környezetben érjük el a bejáratot. Parkolás kint füves ingyenes parkolóban.

Cím: Strand utca 15. Tokaj 4465

GPS: 48.11552590507897, 21.418715715408325

  A vízpart közvetlen területe homokos, a strand többi területe parkosított, füvesített. A strandon hideg -melegvizes zuhanyzási lehetőség, női-férfi öltözők.

Bólyákkal kijelölt fürdőzési területtel, úszómesteri szolgálattal.

Gyermek játszótér a vízpart mellett.  A strand területén étterem és büfék és ingyen használható sportpályák ( Lábtango, Strandröplabda, futball) állnak a vendégek rendelkezésére. Bérelhető ping-pong asztal felszereléssel, valamint napozóágyak, hintaágyak.

A strand egybenyílik a kempinggel, így a szálláslehetőség is adott.

A strandi program: Hegyalja fesztivál. A hegyalja fesztivál ideje alatt a résztvevőket a szálláslehetőségeken és a strandoláson túl különböző programokkal várják.

Lehetőség van kenu kölcsönzésére rövid evezéshez, vagy akár néhány napos vizitúrázáshoz is. Túrázóknak szálláslehetőség a Kempingben. A strand területén a fürdőzés mellett lehetőség van a horgászatra is.

Nyitvatartás szezonális jelleggel : június 07-től szeptember 15-ig, minden nap időjárástól függően 9 órától 19 óráig.

Belépő árak: 6 éves korig a belépés díjtalan, Diák-nyugdíjas: 700.-ft/fő , Felnőtt: 1000.-ft/fő   . Lehetőség van heti, havi, illetve szezonális diák-nyugdíjas, vagy felnőtt kedvezményes bérletek váltására.

Tiszalök

A strand természetes vízű fürdőhely, a legutolsó vízminősítési vizsgálati eredménye: jó. A méréseket rendszeres gyakorisággal végzik.

120 cm után mélyvíz tábla jelzi a mélyebb víz határát.

Nyitvatartás: 08-20S, Szezon, fürdési idény: 06.01-08.31.

A strand számtalan szórakozási és sportolási lehetőséget kínál, pl. strandfoci, strandröplabda + vízi sporteszközök.

Büfé-étterem és fagylaltozó , öltöző, zuhanyzó, nyílvános WC. A fürdőhelyre vakvezető kutya kivételével állatot bevinni tilos, 6 éven aluli vagy úszni nem tudó gyermek a vízben csak szülői felügyelettel tartózkodhat. Horgászni és éjszaka fürdeni nem szabad.

A Feketeszakáll Kalandpark Tiszalök üdülőövezetében, a tiszalöki strand szomszédságában helyezkedik el. Minden korosztály számára kínál programokat: ideális helyszín kirándulásokhoz, csapatépítő tréningekhez, sportnapokhoz, céges és családi rendezvényekhez.

Tiszapüspöki

Tivadar

Cigánd

Vásárosnamény

A Gergyelyiugornyai fizetős Tisza parti strand és az azt körülvevő üdülőterület a fiatalok közkedvelt szórakozóközpontja. Rengeteg büfé és étterem, és esti szórakozóhely szolgálja ki a pihenni vágyókat. A lapos, homokos part, kisgyerekeseknek is jó kikapcsolódást jelent.

Holt-Tisza

Tiszadob

Tisza-tó

AbádszalókTiszafüred

A Tisza-tó Magyarország 3 leglátogatottabb vízparti nyaralóhelyeinek egyike. Természetes környezet, vendégszeretet és pihentető kikapcsolódás várja az idelátogató turistákat.

Abádszalók

Tiszafüred

A kutyás szabadstrand nagy élmény lehet a kutybarátoknak, akik kedvencükkel látogatnak el a Tisza-tóra.

“A part és a fű rendezett tiszta. Mosdók büfék vannak a közelben. Klassz hely! A kemping is kulturált és nem drága!” Á.Fruzsina Nyíregyháza